U  

Vogelaars

In de nabijheid van Casa Limão kan ook de vogelaar zich helemaal uitleven. Op korte afstand van ons dorp Azinhal treft u onderstaande vogelgebieden aan. Wij zouden het ontzettend leuk vinden als u een foto voor op onze website zou willen delen. 

 

Sapal de Castro Marim

Dit natuurreservaat is moerasland en trekt vele bezoekers vanwege de gevarieerde fauna, die zo'n 153 soorten vogels omvat, waaronder ooievaars, kluten, strandlopers, zwermen flamingo's, grutto's, kleine zilverreigers, mangrove zangers, de kleine trap, de bijeneter en de hop. Evenals meer dan 400 plantensoorten en verschillende reptielen, amfibieën en zoogdieren. In het voorjaar van 2021 werden 550 flamingo's geboren in het natuurreservaat - een primeur voor Portugal.


Lagune van Ria Formosa

De lagune van Ria Formosa, is een systeem van barrière-eilanden die via zes inhammen in verbinding staan ​​met de zee. Vijf van deze inhammen zijn natuurlijk en de zesde is een kunstmatige inham die werd geopend om de toegang tot de haven van Faro te vergemakkelijken. In 2010 werd de lagune erkend als een van de zeven natuurlijke wonderen van het land. Het staat ook op de lijst van BirdLife International als een belangrijk vogelgebied, zowel in het lagune gebied met 23.296 hectare als in de oceanische zone met 19.900 hectare. Het dient als een pleisterplaats voor trekvogels tijdens de trekperiodes in de lente en de herfst. Je treft hier o.a. de kiekendief, pijlstaart, krakeend, krooneend, plevier, woudaapje en purperkoet. De purperkoet met zijn prachtige veren is het symbool van Rio Formosa.

Zie onderstaande website voor het bezoekerscentrum voor meer informatie over dit gebied :

https://natural.pt/protected-areas/parque-natural-ria-formosa/infrastructures/ceam-centro-educacao-ambiental-marim?locale=pt


Natuurpark Vale de Guadiana

Meer naar het noorden langs de grensrivier kom je in het natuurpark Guadiana en de stad Mértola waar het landschap bergachtiger wordt. Hier leven vooral ook de grotere vogels zoals bv. zwarte ooievaar, monniksgier, havik arend en de oehoe.

De Salinas del Duque Isla Canela (Ayamonte)

De Salinas del Duque is een prachtige natuurlijke omgeving gevormd door moerassen en bewoond door vele soorten watervogels die erin nestelen en zich voortplanten. U kunt ze te voet of met de fiets bezoeken via de groene routes die speciaal hiervoor gemaakt zijn. U ziet o.a. de flamingo, visarend, stern en aalscholver. 
 
 
 
E-mailen
Bellen